Росія має виконувати рішення ЄСПЛ, ухвалені до її виключення з Ради Європи

Росія має виконувати рішення ЄСПЛ, ухвалені до її виключення з Ради Європи

Укрінформ
Росія несе юридичну відповідальність за виконання рішень Європейського суду з прав людини, ухвалених до її виключення з Ради Європи 16 березня.

Про це заявив постійний представник України при Раді Європи Борис Тарасюк на пресконференції в Укрінформі на тему: «Вигнання росії з Ради Європи».

Постпред України нагадав, що 16 березня Комітет міністрів ухвалив історичне рішення про виключення росії виключено з Ради Європи, залишалося ухвалити рішення щодо правових і фінансових наслідків цього кроку.

«Учора Комітет міністрів завершив цю роботу… Це також включає вихід росії з Європейської конвенції по захисту фундаментальних прав і свобод людини. Це унікальний фундаментальний документ, для реалізації якого було створено Європейський суд з прав людини… Всі ці правові аспекти обговорювалися, і (члени Комітету міністрів – ред.) дійшли висновку, що росія залишається відповідальною за всі рішення Європейського суду з прав людини станом до 16 березня цього року», - наголосив Тарасюк.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-