Зеленський обговорив із Трюдо безпекові гарантії для України

Зеленський обговорив із Трюдо безпекові гарантії для України

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо останні обстріли російськими військами цивільної інфраструктури, гуманітарну катастрофу, особливо в Маріуполі, а також питання дієвих безпекових гарантій для України.

Про це глава Української держави повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Провів перемовини з Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Повідомив про останні обстріли Росією цивільної інфраструктури, гуманітарну катастрофу, насамперед у Маріуполі. Обговорили мирний процес, важливість дієвих безпекових гарантій для України. Лідерство Канади у підтримці України важливе!», - зазначив Зеленський.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо цього тижня полетить до Бельгії, аби залучити лідерів ЄС, НАТО та G7 до підтримання погодженої реакції на російське незаконне та невиправдане вторгнення до України. Трюдо перебуватиме у Брюсселі з 23 по 25 березня. Під час подорожі він звернеться до Європейського парламенту, відвідає саміт НАТО та зустрінеться із президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-