Суд дозволив арештувати Медведчука

Суд дозволив арештувати Медведчука

Укрінформ
Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою народному депутату від фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку.

Як передає Укрінформ, про це Державне бюро розслідувань повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що 18 березня слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого ДБР про обрання запобіжного заходу у порядку, передбаченому ч. 6 ст. 193 Кримінального процесуального кодексу України, тобто за відсутності фігуранта.

Раніше слідчі ДБР та прокурори Офісу генерального прокурора вжили заходів щодо міжнародного розшуку Медведчука.

Місце перебування фігуранта встановлюється.

ДБР закликає українців, які перебувають на території держави та за її межами, у разі появи інформації про можливе місцезнаходження Медведчука негайно повідомляти на електронну адресу inform.dbr@gmail.com і за телефоном +38 (044) 356 40 00 (додатковий 21 10).

Як повідомляв Укрінформ, раніше суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в межах двох кримінальних справ - щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі й стосовно сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з тимчасово окупованих територій сходу України.

27 лютого радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко поінформував, що Медведчук утік з-під домашнього арешту. Згодом адвокат Медведчука Лариса Чередніченко заявила, що він не тікав з країни, а "перемістився у безпечне місце".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-