Посольство України закликає Ізраїль скасувати квоти для біженців

Посольство України закликає Ізраїль скасувати квоти для біженців

Укрінформ
Посольство України закликає Державу Ізраїль скасувати політику квот та інші штучні перешкоди для жінок та дітей, які тікають з України.

Про це йдеться у коментарі посольства, опублікованому у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У посольстві підкреслили, що росія здійснює геноцид українців, вбиваючи тисячі мирних жителів, поки уряд Ізраїлю ретельно перевіряє кожного біженця з України. Установа закликає тих, хто приймає рішення, скасувати політику квот та інші штучні перешкоди для жінок і дітей, які тікають з України.

Як зазначається, необхідно визначити, що кожен член сім'ї громадянина Ізраїлю або громадянина України, який має законний статус в Ізраїлі, включаючи тих, хто перебуває в Ізраїлі за належною візою, матиме право приїхати на певний період до закінчення війни і без додаткових перешкод. Ця категорія людей не має підпадати під жодні квоти і повинна мати можливість в’їхати в Ізраїль після пред’явлення доказів про родинні в’язки.

Посольство також просить компетентні органи розробити альтернативний механізм, який дозволить в'їзд українцям, які мають друзів в Ізраїлі, після пред'явлення письмових юридичних зобов'язань приймаючої сторони.

Для громадян України, які наразі проживають в Ізраїлі, посольство закликає тимчасово дозволити їм тимчасово працевлаштовуватися до закінчення кризи, щоб утримувати себе.

Представництво України вже представило свої пропозиції міністру внутрішніх справ Аєлет Шакед і сподівається, що «влада, чия нація мала досвід життя біженців протягом усього свого існування», прийме тих, хто рятує своє життя та життя своїх дітей у пошуку тимчасового притулку від жахів війни

«Варто підкреслити, що українці, які шукають тимчасовий притулок в Ізраїлі, не роблять випадкового вибору місця призначення. У всіх тих, хто приїжджає, є родина чи друзі в Ізраїлі, які готові їх прийняти» - наголосили дипломати.

Як повідомлялося, раніше посольство Ізраїлю інформувало, що громадяни України не можуть в'їхати до Ізраїлю як туристи, аби перечекати завершення війни. Для в’їзду в країну потрібно подати заявку та отримати дозвіл від МВС Ізраїлю, який надається лише визначеним категоріям громадян.

Пізніше посол Ізраїлю заявив, що відмова у праві на в’їзд до країни надаватиметься лише тим, хто у минулому порушував візовий режим і перебував у Ізраїлі нелегально, а тим, хто має близьких родичів в Ізраїлі, не потрібно заповнювати анкету

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-