Трюдо прямо відмовив Зеленському в закритті неба України

Трюдо прямо відмовив Зеленському в закритті неба України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час розмови із Володимиром Зеленським відмовив йому в запровадженні силами НАТО безполітної зони над Україною.

Як повідомляє Укрінформу, про це сам Трюдо розповів в інтерв’ю CTV News.

“Це розриває серце, коли ти маєш сказати, що ми можемо зробити дуже багато для підтримки, однак ризик ескалації, ризик залучення НАТО у безпосередній конфлікт, якщо ми надішлемо літаки НАТО до України збивати російські літаки… Ми робимо дуже багато, все, що можемо, але саме це ми виконати не можемо”, - сказав Трюдо.

Також прем’єр-міністр Канади висловив сподівання, що путін не застосує ядерну зброю, однак не зміг повністю виключити цього варіанту. “Багато з нас вважали, що він і в Україну вдиратися не буде”, - зазначив Трюдо.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ НАТО під час надзвичайної зустрічі 4 березня не дійшли згоди навколо питання щодо запровадження безпольотної зони над Україною.

Водночас російська авіація продовжує цілеспрямовані атаки на цивільні об’єкти в Україні, включаючи інфраструктуру та житлові масиви. Внаслідок атак, здійснених військами російської федерації під час війни проти України, загинули 78 дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-