Україна у Гаазі вимагає запровадити тимчасові заходи через російську агресію

Україна у Гаазі вимагає запровадити тимчасові заходи через російську агресію

Укрінформ
У Гаазі делегація України звертається до Міжнародного суду ООН з проханням запровадити запобіжні заходи через вторгнення Росії в Україну.

Про це під час свого виступу у суді сказав представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич.

“Прошу ввести тимчасові заходи, щоб припинити вбивства українців”, - сказав Корнієвич.

Він також наголосив, що звинувачення Росії щодо вчинення геноциду Україною є цілком необґрунтованими. Росія намагається все перекрутити, мовляв, Україна начебто винна в геноциді у Донецькій та Луганській областях, і тому Росія була змушена застосувати військову силу.

“Україна різко заперечує ці звинувачення і доведе їхню необґрунтованість. Якщо Росія не повернеться до виконання міжнародних законів, то суд має вжити відповідних заходів”, - підкреслив він.

Варто зазначити, що ці слухання присвячені розгляду клопотання України про запровадження тимчасових заходів через російську агресію. В першу чергу йдеться про припинення вогню.

Також жодного представника Росії на слуханнях у Гаазі немає.

У суді на початку слухань зазначили, що посол Росії в Нідерландах повідомив, що ніхто не приїде і не братиме участі у засіданнях. Причину не пояснили.

Незважаючи на відсутність російської сторони, суд вирішив продовжити розгляд справи та передав слово українській стороні. Слово російській стороні мало бути надано 8 березня.

Як повідомляв Укрінформ, судові засідання були призначені на 7 і 8 березня 2022 року з 10:00 до 13:00 за місцевим часом.

Варто зазначити, що в даному випадку йдеться про слухання у справі щодо звинувачень у геноциді, відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього. На третій день російського вторгнення Україна направила позов проти Росії до Міжнародного суду ООН з вимогою притягнути агресора до відповідальності за спотворення поняття геноциду. Адже Росія задля виправдання свого нападу фактично намагається змінити реальність. Тож фактично суд має вирішити, чи був в Україні здійснений геноцид. Справа в тому, що Росія, як завжди, намагається все перекрутити, мовляв, Україна начебто винна в геноциді у Донецькій та Луганській областях, і тому Росія була змушена застосувати військову силу.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-