Литва та Польща спільно виступатимуть за членство України в ЄС

Литва та Польща спільно виступатимуть за членство України в ЄС

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа у телефонній розмові з президентом Польщі Анджеєм Дудою домовилися спільно виступати за членство України в ЄС.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Твіттер Науседи.

«Терміновий координаційний дзвінок із моїм другом Анджеєм Дудою [був] сьогодні вранці. Відбувся обмін думками щодо активізації європейських зусиль щодо протидії агресії Росії в Україні. Домовилися спільно виступати за членство України в Європейському Союзі та продовжувати надавати підтримку», - написав Науседа.

Як повідомлялося, напередодні Президент України Володимир Зеленський підписав заявку на членство України у Європейському Союзі.

Після цього президенти Польщі, Болгарії, Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Словаччини та Словенії виступили за якнайшвидший вступ України до ЄС.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: Vilnius.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-