Україна очікує на резолюцію Генасамблеї ООН щодо припинення російської агресії

Україна очікує на резолюцію Генасамблеї ООН щодо припинення російської агресії

Укрінформ
Україна вітає рішення переважної більшості членів Ради Безпеки ООН, відповідно до якого з 28 лютого розпочинає роботу надзвичайна спеціальна сесія Генеральної Асамблеї ООН щодо вторгнення Росії в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що починаючи з 28 лютого, усі держави-члени ООН зможуть детально обговорити ситуацію навколо безпрецедентного для 21-го століття явища - повномасштабної війни, яку Російська Федерація розгорнула у центрі Європи.

«Першим результатом роботи цієї важливої для нашої держави сесії має стати ухвалення резолюції Генеральної асамблеї ООН з чіткими сигналами щодо припинення російської агресії проти України та відновлення миру шляхом припинення вогню та виведення військ з території України у межах її міжнародно визнаних кордонів, а також низкою інших важливих сигналів, у тому числі у гуманітарній сфері», - заявили у МЗС.

Українські дипломати зауважили, що цей крок вже не дасть Росії, яка роками безкарно зловживала своїм правом вето в Радбезі, заблокувати ухвалення цього важливого для України міжнародного документа.

«Також очікуємо на наступне засідання Ради безпеки ООН 28 лютого для обговорення питання щодо гуманітарних потреб цивільного населення в Україні», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю Рада безпеки ООН підтримала рішення скликати в понеділок спеціальну сесію Генеральної асамблеї ООН з метою прийняття резолюції щодо притягнення Росії за відповідальність за її агресію проти України. Під час голосування в Радбезі проти висловилася лише російська делегація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-