НАТО не обговорюватиме з Путіним його вимогу щодо відмови Україні у членстві – Наусєда

НАТО не обговорюватиме з Путіним його вимогу щодо відмови Україні у членстві – Наусєда

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Наусєда заявив, що НАТО не має наміру обговорювати з російським президентом його вимогу щодо відмови Україні у членстві в Альянсі.

Про це Наусєда сказав на спільному брифінгу з українським та польським колегами в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Те, що зараз відбувається, має на меті затягнути нас у злу гру м’язами. Росія хоче розмовляти з позиції сили, саме тому Путін висуває вимоги визнати анексію Криму і закрити двері до НАТО для України Я хочу сказати, що участі в цій грі ми брати не будемо, оскільки йдеться про дуже серйозні і важливі речі, і ми не збираємося говорити про торгівлю принципами», - сказав Наусєда.

Він додав, що НАТО ґрунтується на спільному захисті і стримуванні, і без цього припинить існування і втратить свою цінність, бо за таких вимог не буде статті 5 Північноатлантичного договору.

«Саме Путін загрожує колективній безпеці і, незалежно від того, яка країна вирішить приєднатися до НАТО, це залишатиметься питанням лише НАТО і цієї країни. Саме так це працювало раніше, працює зараз і працюватиме в майбутньому», - наголосив Президент Литви.

Читайте також: Туреччина ініціює консультації НАТО через загрозу безпеці у Чорному морі

Як повідомляв Укрінформ, Президент РФ Володимир Путін 22 лютого заявив, що “вирішенням проблеми Донбасу” могла б стати добровільна відмова України від вступу в НАТО. Він також висунув до України вимогу визнати так званий референдум у Криму та Севастополі 2014 року та відмовитися від територіальних претензій щодо Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-