Високий представник ЄС рішуче засудив обстріл окупантами Станиці

Високий представник ЄС рішуче засудив обстріл окупантами Станиці

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель рішуче засудив обстріл з окупованої території ОРДЛО обстрілу Станиці Луганської.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві Високого представника ЄС, що оприлюднена на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Європейський Союз рішуче засуджує обстріл дитячого садку в Станиці Луганській. Такий невибірковий обстріл цивільної інфраструктури є повністю неприйнятним та є очевидним порушенням (режиму) припинення вогню та Мінських угод. Європейський Союз закликає негайно завершити триваючу ескалацію насильства та вітає Україну за стриманість, яку вона продовжує виявляти», - йдеться у документі.

Жозеп Боррель ще раз наголосив, що Європейський Союз залишається єдиним у непохитній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Читайте також: Артилерія, міномети та СПГ: окупанти на сході України 50 разів порушили «тишу»

«Європейський Союз повністю підтримує роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та закликає забезпечити її безперешкодний доступ на всю територію України, відповідно до мандату місії», - наголосив Жозеп Боррель.

Як повідомлялося, 17 лютого близько 9:00 окупанти обстріляли Станицю Луганську, внаслідок чого один зі снарядів влучив у дитячий садок, де на той момент були діти. Від обстрілу постраждали двоє виховательок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-