Верховний Суд направив на новий розгляд справу Пашинського

Верховний Суд направив на новий розгляд справу Пашинського

Укрінформ
Верховний Суд направив на новий розгляд до суду першої інстанції кримінальне провадження щодо колишнього народного депутата Сергія Пашинського.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба суду.

“17 лютого колегія суддів Касаційного кримінального суду у складі ВС частково задовольнила касаційну скаргу прокурора та скасувала судові рішення у кримінальному провадженні за обвинуваченням Пашинського в заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження. Провадження направлено на новий розгляд до суду першої інстанції”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 18 березня 2021 року Васильківський міськрайонний суд Київської області ухвалив виправдувальний вирок колишньому народному депутату Сергію Пашинському у справі про напад із застосуванням зброї на громадянина В'ячеслава Хімікуса.

Читайте також: Офіс генпрокурора оскаржив виправдальний вирок Пашинському

У квітні його оскаржив Офіс Генпрокурора у Київському апеляційному суді.

Конфлікт між Пашинським і Хімікусом стався 31 грудня 2016 року у Київській області. За даними слідства, Пашинський зі своєї нагородної вогнепальної зброї (пістолет марки Glock-19) вистрілив Хімікусу в ліву ногу. Чоловік зазнав тілесних ушкоджень у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки.

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили колишньому народному депутату про підозру в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.

Читайте також: Керівник ДБР розповів про розслідування у справі Пашинського

9 березня 2021 р. адвокат Хімікуса Марина Паринова повідомила, що Хімікус відкликав свій цивільний позов до Пашинського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-