Путін намагається повторити в ОРДЛО «фокус» з Абхазією і Південною Осетією - наступник Ішингера

Путін намагається повторити в ОРДЛО «фокус» з Абхазією і Південною Осетією - наступник Ішингера

Укрінформ
Визнання «республіками» незаконних утворень ОРДЛО з боку президента Росії Володимира Путіна не відповідатиме Мінським домовленостям, а роздача російських паспортів на окупованих територіях руйнує їхній дух.

Про це заявив новообраний голова Мюнхенської безпекової конференції Крістоф Гойсґен під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму на тему: «Росія проти Заходу й України: що далі?», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Гойсґен зауважив, що коли в Росії кажуть, що Держдума вільна і може ухвалювати будь-які рішення, «ми можемо просто посміятися».

«Можливо, це один з варіантів, з якими Путін намагається пограти, тобто він спробує зробити з Донецьком і Луганськом те саме, що зробив з Абхазією і Південною Осетією. Я думаю, що це одна з можливостей, але це не відповідає Мінським угодам», - сказав новообраний голова Мюнхенської безпекової конференції.

У цьому контексті він висловив думку, що на міжнародній арені треба говорити про невідповідність того, що говорить і робить президент Росії насправді.

«Те, що робить Путін, видаючи російські паспорти (на окупованих територіях ОРДЛО – ред.) – також підриває дух Мінських домовленостей. Тобто якщо ви роздаєте паспорти своєї країни, це підриває суверенітет України. Ми маємо виконати тут і своє домашнє завдання – ми мусимо зрозуміти, що саме Росія не імплементує Мінські угоди», - резюмував новообраний голова Мюнхенської безпекової конференції.

Читайте також: Визнання Путіним «Л/ДНР» означало б повну відмову Росії від «Мінська» - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, Державна дума РФ у вівторок проголосувала за те, щоб надіслати звернення президентові Росії Володимиру Путіну з проханням визнати незаконні утворення ОРДЛО.

У МЗС України заявили, що у разі визнання незаконних утворень Росія нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України.

Держсекретар США Ентоні Блінкен у середу заявив, що визнання «республіками» незаконних утворень ОРДЛО з боку президента Росії Володимира Путіна означатиме повну відмову Москви від Мінських домовленоостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-