Генсек НАТО анонсував зустріч із Резніковим у Брюсселі

Генсек НАТО анонсував зустріч із Резніковим у Брюсселі

Укрінформ
У четвер, 17 лютого, у Брюсселі відбудеться зустріч Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони з керівниками оборонних відомств України й Грузії, в ході якої сторони обговорять безпекову ситуацію у регіоні Чорного моря, та підтвердять підтримку суверенітету та територіальної цілісності обох країн-партнерів.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції напередодні дводенної зустрічі міністрів оборони країн Альянсу заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я сподіваюся на нашу наступну зустріч з міністром оборони України, і також із міністром оборони Грузії. Два міністри у четвер зустрінуться з усіма 30-ма міністрами країн-союзниць. І це ще одна ознака дуже тісного та дуже важливого партнерства, яке ми маємо з Україною, та потужної підтримки, яку союзники надають Україні», - сказав керівник НАТО.

Читайте також: Війська РФ біля України будуть головною темою зустрічі міністрів оборони НАТО – Столтенберг

Він висловив впевненість у тому, що під час зустрічі урядовці країн Альянсу ще раз підтвердять політичну підтримку на адресу України, її суверенітету та територіальній цілісності. В ході зустрічі буде відображена підтримка, яку НАТО надає Україні у розвитку спроможностей, у модернізації інституцій з безпеки й оборони, у зміцненні кібернетичної оборони тощо.

Столтенберг нагадав, що сім країн-союзниць надають практичну допомогу Україні на двосторонньому рівні.

«Це буде можливість для всіх нас підбити підсумок щодо розвитку ситуації, чи процеси навколо України рухаються у вірному напрямку, або ж військове нарощування (Росії) продовжується. Поки завчасно передбачати, яким буде результат, але є дуже важливим, особливо в умовах таких викликів та намірів, проводити тісні консультації з Україною, і це саме те, що ми робимо», - наголосив генеральний секретар НАТО.

Читайте також: Визнання Росією «Л/ДНР» буде подальшим порушенням суверенітету України – Столтенберг

Він зауважив, що НАТО перебуває у постійному контакті з керівництвом України «у різних форматах і весь час».

«Я кілька разів розмовляв із Президентом Зеленським, і буду продовжувати тісний контакт з Урядом України», - додав Єнс Столтенберг.

У Представництві України при НАТО Укрінформу підтвердили, що міністр оборони України Олексій Резніков візьме участь у зустрічі міністрів НАТО в режимі телеконференції.

Як повідомлялося, 16-17 лютого в Брюсселі відбудеться засідання Північноатлантичної Ради на рівні міністрів оборони. Головною темою зустрічі стане ситуація з безпеки, що склалася в Європі у звязку із військовим нарощуванням Росії навколо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-