Україна готова брати на себе фінансові зобов'язання для безпеки літаків – ОП

Україна готова брати на себе фінансові зобов'язання для безпеки літаків – ОП

Укрінформ
Україна готова взяти на себе фінансові зобов'язання щодо безпеки польотів в українському повітряному просторі.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови Офісу президента (ОП) Кирило Тимошенко.

"Україна готова брати на себе фінансові зобов'язання щодо безпеки літаків в українському небі. Для гарантування безпеки польотів Уряд сьогодні вирішив виділити Мінінфраструктури кошти з резервного фонду Державного бюджету", - написав він.

Читайте також: Передумов для закриття неба над Україною немає, простір безпечнийУкраерорух

Зі слів Тимошенка, гарантії надаватимуться страховим компаніям, компаніям-перестрахувальникам, лізинговим компаніям та авіаперевізникам. Після нормалізації зовнішньополітичної ситуації невикористані кошти будуть направлені до Державного бюджету

Як повідомляв Укрінформ. уряд виділяє 16,6 млрд грн, аби гарантувати безперебійність польотів у повітряному просторі України.

Раніше Міністерство інфраструктури підготувало проєкти урядових рішень для вирішення ситуації, що склалася через повідомлення найбільших світових страхових компаній про те, що протягом 48 годин вони припиняють страхування літаків для польотів у повітряному просторі України.

12 лютого 2022 року найбільші світові страхові компанії повідомили українським авіаперевізникам про те, що протягом 48 годин припиняють страхування літаків для польотів у повітряному просторі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-