Росія не очікувала такого рівня підтримки, яку Захід надав Україні - Рахманін

Росія не очікувала такого рівня підтримки, яку Захід надав Україні - Рахманін

Укрінформ
Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін наголосив, що Росія не очікувала такого рівня підтримки, яку надали Україні країни Заходу.

Як передає Укрінформ, про це він заявив під час дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну». 

«За інформацією, яка є, Росія була трохи розгублена і характером, і рівнем підтримки, який надали наші західні партнери Україні, в тому числі і військово-технічну допомогу, яка справді вперше за всі 8 років війни є дуже ефективною», - сказав народний депутат.

На його думку, попри велику концентрацію російських військ біля українських кордонів, широкомасштабне вторгнення є малоймовірним. Натомість існує ризик ескалації на сході України.

«Насправді залишається ризик, і він реально є найвищим, найбільшим з 2015 року, суттєвої ескалації бойових дій на сході, в першу чергу з боку окупованих територій Донецької і Луганської областей. Такий ризик залишається», - сказав Рахманін.

«Росіяни там спираються не тільки на 35 тисяч так званих 1-го і 2-го армійських корпусів. Фактично у них позаду стоїть ціла 8-а армія, це достатньо велика потуга. Більше того, зараз ближче до наших кордонів зосереджені угрупування, які теоретично можу використовуватися як резерв», - зазначив він.

Водночас Рахманін підкреслив, що без застосування Росією ракет і авіації і без заходу через російсько-український кордон з боку Харкова це зробити буде неймовірно важко, якщо взагалі можливо.

Читайте також: Яценюк: Шлях до відновлення цілісності України - виведення військ РФ, а не Мінські угоди

Він також зазначив, що Путіну у нинішніх умовах складно знайти привід для нападу на Україну.

«Нагадаю, що навіть тоді, коли він наважувався на різкі кроки, він бодай вигадував якісь формальні підстави, формальні приводи для того, щоб застосовувати силу. Але ризик насправді є, він залишається», - сказав народний депутат.

Київський Безпековий Форум – провідна міжнародна платформа України з проблем війни і миру, заснована Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-