Зеленський представив Монастирського колективу МВС

Зеленський представив Монастирського колективу МВС

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський представив Міністерству внутрішніх справ нового очільника Дениса Монастирського.

Як повідомляє Укрінформ, захід наживо транслює МВС у Фейсбуці.

"Хочу довіряти, хочу пишатися кожним представником Міністерства внутрішніх справ", - підкреслив Президент.

Зеленський назвав призначення Монастирського на посаду очільника МВС довірою від парламенту, Прем'єр-міністра і Президента.

"Ми всі дійсно хотіли, щоб Ви стали міністром", - звернувся глава держави до нового міністра внутрішніх справ.

Читайте також: Монастирський розповів про свої пріоритети у разі обрання главою МВС

Зеленський наголосив, що дуже важливо, аби керівництво держави довіряло міністрам і, передусім, керівництву правоохоронних органів, МВС.

"Мені як громадянину, дуже хочеться довіри, поваги. Я не можу сказати про завдання від Президента чи від держави, думаю, що Ви прекрасно знаєте, пане новий очільник МВС, так само, як і присутні тут люди з досвідом прекрасно знають, що їм робити. Свою роботу, я впевнений, що Ви її знаєте краще за мене і краще за будь-якого простого громадянина України, але для нас дуже важливо, щоб усі ми пишалися нашою Національною поліцією, правоохоронними органами. Саме це завдання найголовніше для нового міністра внутрішніх справ. І це завдання не від президента, чи від уряду, а саме внутрішнє завдання як від громадянина України", - зауважив Президент.

Читайте також: Монастирський зробить висновки про якість роботи МВС після рішення суду у справі Шеремета

Новопризначений міністр внутрішніх справ вважає, що основним мірилом роботи відомства є ступінь довіри громадян до правоохоронних органів.

“Я вважаю, що перше і головне — це, дійсно, довіра до правоохоронних органів. Навіть у законі про Національну поліцію записано, що саме довіра до правоохоронних органів є основним мірилом роботи Національної поліції. Я думаю, що це чітко і дуже правильно”, - сказав він.

За словам Монастирського, одним із головних пріоритетів у його діяльності на посаді буде боротьба з організованою злочинністю, так званими “злодіями в законі” та кримінальними авторитетами.

Як повідомлялося, Верховна Рада у п'ятницю призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ. За це рішення проголосував 271 парламентарій.

До призначення Монастирський був народним депутатом від фракції "Слуга народу" й очолював Комітет ВР з питань правоохоронної діяльності.

Ексглава МВС Арсен Аваков 13 липня подав заяву про відставку, а 15 липня парламент звільнив його з посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-