Розгляд дисциплінарних санкцій ПАРЄ стосовно Гончаренка перенесли - Мезенцева

Розгляд дисциплінарних санкцій ПАРЄ стосовно Гончаренка перенесли - Мезенцева

Укрінформ
Регламентний Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалив рішення про перенесення розгляду дисциплінарних санкцій щодо народного депутата Олексія Гончаренка за відсутності відповідної статті регламенту.

Про це у Facebook повідомила голова української делегації Марія Мезенцева, передає Укрінформ.

“Одразу ж після цього інциденту (вимкнення мікрофону і направлення листа до регламентного комітету Президентом Асамблеї), як керівниця Постійної делегації я провела термінову зустріч з Президентом Р. Даємсом, а наступного дня було прийнято рішення Регламентного Комітету про перенесення розгляду цього кейсу за відсутності відповідної статті регламенту. Також члени делегації підтримали Олексія на засіданнях всіх політичних груп”, - повідомила Мезенцева.

Читайте також: У ПАРЄ Гончаренку не дозволили демонструвати український прапор з передової

Вона також повідомила, що під час весняної сесії українська делегація зробила кілька важливих дій. Зокрема, йдеться про просування заяви та письмової декларації голови литовської делегації Емануеліса Зінгерса про ескалацію конфлікту на україно-російському кордоні, збір підписів під ініціативою створення групи Кримської Платформи, внесення поправок до резолюції за результатами дебатів по Олексію Навальному та до резолюції по Білорусі.

“Вже починаємо готуватися до третьої частини сесії в червні! Вона буде дуже важливою для України, адже ми голосуватимемо резолюції по порушенню прав людини в Криму, куди всі правки української делегації були підтримані на комітеті з рівності та недискримінації, а також одне з найважливіших питань - це розгляд стану моніторингової процедури проти РФ - дебати будуть запеклими”, - написала Мезенцева.

Читайте також: Мезенцева розповіла про роботу української делегації в ПАРЄ

Нагадаємо: питання про санкції щодо Гончаренка постало після того, як він під час свого виступу показав прострілений кулями прапор України.Таким чином, за словами Мезенцевої, він виконав прохання військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-