Зеленський: Військова атака Росії на Україну точно не в інтересах Європи

Зеленський: Військова атака Росії на Україну точно не в інтересах Європи

Укрінформ
Україна потребує максимально дієвої підтримки від усіх для стримування Росії від агресії, бо застосування нею зосередженого біля українських кордонів військового потенціалу «точно не в інтересах Європи».

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica, переклад якого опубліковано на сайті глави держави.

Він зазначив, що будь-яке намагання розширити агресію проти України означатиме удар по безпеці всієї Європи, і це відчує кожна країна континенту.

Водночас, за словами Президента, Україна готова до будь-яких варіантів розвитку подій, адже жорстока війна проти країни із застосуванням безпілотників, артилерії, бронетехніки, мін триває з 2014 року.

Читайте також: Зеленський сподівається, що Макрон зробить «штучне дихання» нормандському формату

Зеленський також акцентував, що лише за останні три місяці Україна втратила близько 30 військових, гинуть і мирні жителі на сході.

«На східному кордоні і в Криму Росія розмістила близько 80 тисяч військових, до яких слід додати ще тридцять тисяч проросійських бойовиків та офіційних військових РФ на Донбасі. Точно не в інтересах Європи, щоб такий військовий потенціал могли використати за прямим призначенням, як цього бажатиме Москва», - сказав глава держави.

На його переконання, розширення війни може принести тільки нові страждання та проблеми всім, і «ніхто не отримає від того користі».

За словами Президента, Україна завжди готова повернутися до змістовної дипломатичної розмови і закликає Росію до цього ж, але у разі атаки українці захищатимуться, «як ми й робимо це з 2014 року».

«Але зараз першочерговий захист – це робити все, щоб не допустити розширення агресії. І в цьому Україна потребує максимально дієвої підтримки від усіх», - акцентував Зеленський.

Читайте також: Зеленський підтвердив, що хотів поговорити з Путіним

Як повідомлялося, Росія продовжує зосереджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, при цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна кампанія брехні та провокацій із дискредитації України та виправдання військового втручання Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-