На Банковій очікують, що Рада якомога швидше розгляне ліквідацію ОАСК

На Банковій очікують, що Рада якомога швидше розгляне ліквідацію ОАСК

Укрінформ
Ініціатива Президента Володимира Зеленського про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва є частиною його обіцянки оновити систему державної влади, зокрема судової.

Про це сказав радник керівника Офісу глави держави Михайло Подоляк у коментарі, переданому Укрінформу.

«Володимир Зеленський обіцяв повне оновлення державної системи і як її частини - судової системи. Саме це і відбувається - як би хто не чинив спротив у судовій системі, як би не намагався маніпулювати своїм суспільним становищем і статусом. Очікуємо від депутатів розгляду цього законопроєкту, ініційованого Президентом, у найстисліші терміни», - зазначив він.

Читайте також: Верещук каже, що у «Слузі народу» знайдеться 226 голосів для підтримки ліквідації ОАСК

Подоляк вважає, що у ОАСК була можливість «спробувати відновити довіру суспільства і перестати генерувати деструктив для держави», але це не було зроблено.

«ОАСК став символом того, яким точно не має бути суд у країні, де діє верховенство права. А вже після нещодавніх слідчих дій НАБУ, коли були затримані «на гарячому» особи, пов'язані з головою ОАСК, закінчення історії цього суду стало цілком зрозумілим», - сказав радник керівника ОП.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у вівторок, 13 квітня, вніс до Верховної Ради як невідкладний проєкт закону про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-