Білий дім: Байден запевнив Зеленського у непохитній підтримці США в умовах агресії Росії

Білий дім: Байден запевнив Зеленського у непохитній підтримці США в умовах агресії Росії

Укрінформ
Глава Білого дому Джо Байден підтвердив підтримку суверенітету й цілісності України та висловив намір активізувати стратегічне партнерство з Україною в контексті реформ та боротьби з корупцією.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами розмови президентів США й України, передає Укрінформ. 

«Президент Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету й територіальної цілісності України в умовах триваючої агресії Росії на Донбасі та в Криму», - наголошується в документі.

При цьому зазначається, що глава Білого дому підкреслив наміри «активізувати стратегічне партнерство на підтримку плану президента Зеленського щодо боротьби з корупцією». Крім того, Байден висловив готовність сприяти програмі реформ в Україні, заснованої на спільних демократичних цінностях, що забезпечуватимуть правосуддя, безпеку й процвітання для українського народу.

Читайте також: Зеленський - про розмову з Байденом: Стоїмо пліч-о-пліч, коли йдеться про збереження демократій

«Лідери погодились, що ці реформи є центральними для євроатлантичних прагнень України», - підкреслюється в заяві.

Сторони також обговорили важливість тісного співробітництва США й України для стримування пандемії COVID-19 та зміцнення демократії в регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, розмова Джо Байдена й Володимира Зеленського відбулася в п’ятницю. За інформацією ЗМІ, вона тривала щонайменше 30-40 хвилин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-