Маркарова: Впевнена, і візит Байдена до України, і візит Зеленського до США відбудуться

Маркарова: Впевнена, і візит Байдена до України, і візит Зеленського до США відбудуться

Укрінформ
Новопризначена посол України у США Оксана Маркарова упевнена, що і візит Президента США до України, і візит Президента Зеленського до США відбудеться.

Як передає Укрінформ, про це Маркарова повідомила в інтерв’ю LB.ua.

«Тому тут немає «зрад» чи «перемог». Нині МЗС та Офіс Президента активно працюють над встановленням прямого контакту двох президентів. Як тільки я розпочну каденцію, також буду активно вже як посол долучатися до всіх питань, пов’язаних з організацією візитів чи інших прямих контактів», - сказала вона.

Читайте також: Тейлор: Не варто хвилюватися, що розмова Байдена з Зеленським досі не відбулася

Посол впевнена, що і телефонний дзвінок відбудеться, і візит Президента США до України, і головне – візит нашого Президента до США. Водночас тут ключове не терміни – коли хтось комусь зателефонує, – а зміст, те, чим саме буде наповнена особиста розмова глав двох держав. Адже телефонний дзвінок – це важливий сигнал, однак це тільки телефонна розмова, яка має бути частиною процесу. Це тільки в пострадянській традиції просто під час дзвінку все вирішується. У західній традиції спочатку напрацьовується порядок денний, іноді і рішення вже знайдені, і обговорені на різних рівнях, а потім лідери вже під час розмови фіналізують чи роблять публічними ці рішення.

Читайте також: Адміністрація Байдена пов'язує із Зеленським низку очікувань - WP

Як повідомляв Укрінформ, Київ буде ініціювати нові формати співпраці зі США, зокрема у сфері протидії пропаганді та кібератакам, також обидві країни мають посилити співпрацю і санкційну політику щодо Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-