Україна та ОАЕ домовилися про спільну боротьбу з нелегальною міграцією

Україна та ОАЕ домовилися про спільну боротьбу з нелегальною міграцією

Фото
Укрінформ
Міністерства внутрішніх справ України та Об'єднаних Арабських Еміратів об'єднають зусилля у протидії нелегальній міграції.

Як передає Укрінформ, про це домовилися міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та віце-прем’єр-міністр - міністр внутрішніх справ ОАЕ шейх Сейф Бін Заїд Аль Нагаян, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

«Ми повинні активізувати співробітництво між нашими країнами саме у сфері протидії нелегальній міграції, видачі та оформлення документів, захисту персональних даних. А також пропоную активніше інформувати наші правоохоронні органи про виявлені факти використання громадянами третіх країн паспортних документів України з ознаками підробки», - наголосив Аваков.

Читайте також: ОАЕ визнали водійські посвідчення України

Окремо сторони окреслили майбутні напрямки двосторонньої співпраці. Серед основних пунктів - обмін досвідом та інформацією, навчання фахівців з кібербезпеки, спільні консультації та взаємодія з протидії гібридній війні, проведення спільних спецоперацій зі знешкодження злочинних угрупувань, що діють у кіберпросторі, тощо.

Очільник МВС України розповів своєму колезі про успішні операції українських кіберполіцейських.

Читайте також: Директор Укроборонпрому в Еміратах підписав угоди на понад $1 мільярд

Крім того, Аваков мав зустріч з заступником генерального секретаря Верховної ради національної безпеки ОАЄ Алі Мохамедом Аль Шамсі. На ній сторони намітили напрями двосторонньої співпраці, зокрема у сфері протидії терористичним та екстремістським організаціям та у міграційній сфері.

Фото: mvs.gov.ua
Фото: mvs.gov.ua

«Вважаю, що необхідно поглибити співробітництво між міграційними органами наших країн, а саме у сфері протидії нелегальній міграції, торгівлі людьми, видачі та оформлення документів, захисту персональних даних. Пропоную напрацювати та підписати відповідний документ», - зазначив глава МВС України.

Читайте також: Зеленський обіцяє підтримку українському бізнесу, що працює в ОАЕ

Він розповів співрозмовнику про протидію кіберзлочинності та гібридним загрозам, які виникли перед Україною на фоні російської військової агресії.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський разом із дружиною перебувають з офіційним візитом в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Фото: МВС, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-