Публічні консультації: комітет ВР просить Раду Європи надати висновки до законопроєкту

Публічні консультації: комітет ВР просить Раду Європи надати висновки до законопроєкту

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування звернувся до Ради Європи з пропозицією щодо надання експертної підтримки під час підготовки до розгляду парламентом проєкту закону "Про публічні консультації" ( № 4254).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

“Враховуючи традиції плідної співпраці та партнерства з міжнародними організаціями, Комітет звернувся до Генерального директорату ІІ - з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи з проханням надати експертну підтримку Ради Європи в процесі підготовки до розгляду парламентом проекту Закону України "Про публічні консультації" №4254”, - ідеться в повідомленні.

Комітет просить Раду Європи в рамках діяльності Програми РЄ “Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні” розглянути можливість підтримки робочої групи Комітету (у разі її створення) та залучення експертів Ради Європи до робочих зустрічей з питань обговорення і підготовки проєкту закону “Про публічні консультації” до розгляду парламентом. Пропонується визначити основні засади проведення публічних консультацій під час формування та реалізації державної політики, вирішення питань місцевого значення.

Читайте також: Асоціація з ЄС: на Кабміні погодили публічні консультації

Проєктом закону №4254 пропонується, зокрема, визначити принципи проведення публічних консультацій; унормувати права та обов’язки суб’єктів владних повноважень і заінтересованих сторін у правовідносинах, пов’язаних з проведенням публічних консультацій.

Законопроєкт також передбачає функціонування єдиного веб-порталу публічних консультацій; визначає особливості проведення електронних консультацій, консультацій у формі публічного обговорення та адресних консультацій; встановлює строки їх проведення, порядок подання пропозицій під час проведення консультацій та підготовки звіту за результатами їх проведення, здійснення моніторингу та координації процесу проведення публічних консультацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-