Конституційний Суд оголосив перерву у «земельній» справі

Конституційний Суд оголосив перерву у «земельній» справі

Укрінформ
Конституційний суд оголосив перерву у справі щодо тлумачення норм Конституції України про землю.

Про це повідомляється на сайті КСУ.

«Сьогодні, 5 листопада, на закритій частині пленарного засідання Конституційний Суд України розглядав справу за конституційним поданням 46 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення положень першого речення частини першої статті 13, частини першої статті 14 Конституції України. У розгляді справи оголошено перерву у зв’язку з відсутністю кворуму», - йдеться у повідомленні.

КСУ також звертає увагу, що на засіданні розглядалась лише справа про тлумачення окремих положень Конституції України, а не питання земельної реформи.

Там також наголосили, що розгляд справи щодо конституційності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» Конституційним Судом відкладено.

Про дату та час розгляду вищевказаних справ обіцяють повідомити на офіційному вебсайті КСУ.

Читайте також: Всеукраїнська аграрна рада: проєкт рішення КСУ щодо землі загрожує знищенню агросектору

Як повідомлялося, у четвер, 5 листопада, КС мав розглянути подання щодо конституційності закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», а також подання стосовно офіційного тлумачення положень першого речення частини першої статті 13, частини першої статті 14 Конституції. У поданні ставилося питання, чи є обов’язковим проведення всеукраїнського референдуму як передумови для зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель і відкриття ринку землі.

Водночас поінформоване джерело повідомило Укрінформу, що троє суддів Конституційного Суду - Олег Первомайський, Василь Лемак і Віктор Колісник - відмовилися брати участь у роботі суду в четвер. Таким чином для ухвалення рішення не було кворуму.

Тим часом на розгляді КС також знаходиться подання щодо конституційності закону про ринок землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-