Геращенко: Переатестація, організована Деканоїдзе, призвела до розвалу поліції

Геращенко: Переатестація, організована Деканоїдзе, призвела до розвалу поліції

Відео
Укрінформ
Заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко вважає, що реформа Національної поліції провалилася через її колишню очільницю Хатію Деканоїдзе.

Про це він заявив в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Я вважаю, що переатестація, організована Хатією Деканоїдзе, призвела до розвалу поліції і, в тому числі, не дала жодного результату. Наприклад, один із двох ґвалтівників (поліціянтів, яких підозрюють у зґвалтуванні жінки у Кагарлику, - ред.) успішно пройшов переатестацію, організовану Хатією Деканоїдзе у 2016 році. Достатньо?" – зазначив заступник Авакова.

Читайте також: Деканоїдзе заявила, що реформа поліції остаточно провалилася

На уточнювальне запитання, чи правда, що 93 відсотки старих кадрів поновилися в поліції через суди, Геращенко відповів, що не має точних відсотків щодо цього.

"Але я конкретно та чітко заявляю і прошу це показати: реформа щодо переатестації, організована Хатією Деканоїдзе, призвела до того, що ґвалтівник із Кагарлицького відділку успішно пройшов переатестацію. І в результаті після переатестації, організованою Деканоїдзе, вчинив тортури та насилля", – наголосив він.

За словами Геращенка, Міністерство внутрішніх справ під керівництвом Арсена Авакова "змінило поліцію до невпізнаваності за останні 7 років".

"У Врадіївці три дні приховували факт зґвалтування і спроби вбивства жінки. А розслідування зґвалтування і вбивства доручили самому ґвалтівнику. А коли запалав райвідділок врадіївський, тільки тоді про це дізнався міністр Захарченко. Ми ж діємо інакше. В Кагарлику від моменту інформації про те, що є підозри щодо насильства з боку працівника поліції, через годину люди уже були затримані та передані слідству. Відчуйте різницю, будь ласка!" – каже Геращенко. ​

Читайте також: Геращенко прокоментував збір підписів за відставку Авакова

Раніше Деканоїдзе заявляла, що, на її думку, реформа поліції "не те, що не дійшла до кінця, але й остаточно, мабуть, провалилася". Вона також додала, що найбільше шкодує про те, що стара система за її керівництва Нацполіцією так і не була до кінця зруйнована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-