Офіс генпрокурора визначив пріоритети органів правопорядку на 2020 рік

Офіс генпрокурора визначив пріоритети органів правопорядку на 2020 рік

Укрінформ
Офіс генпрокурора визначив права людини, екологію і боротьбу з корупцією пріоритетами діяльності органів правопорядку на 2020 рік.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі відомства.

Зазначається, що Офіс генпрокурора вперше на себе бере функцію координації роботи органів прокуратури та правопорядку країни. Тому після обговорення були розроблені “Пріоритети діяльності органів правопорядку та прокуратури у сфері кримінальної політики на 2020 рік”, які підписав генпрокурор Руслан Рябошапка. Документ передбачає, над чим працюватимуть органи правопорядку та як оцінюватиметься їх робота.

Основними напрямками діяльності було визначено розслідування порушення правоохоронцями прав людини, корупційні злочини, злочини, вчинені організованими групами, злочини проти основ нацбезпеки, злочини у сфері екології, транснаціональні злочини й злочини у кредитно-фінансовій сфері.

Також впроваджуються нові індикатори оцінки виконання пріоритетів.

Читайте також: Генпрокурор переконує, що посадовці почали відмовлятися від хабарів

“Основною відмінністю є поява якісних показників. Наприклад, запровадження схеми моніторингу витрат на окремі провадження реальне покарання для осіб, які вчинили злочини, відсоток вилученого, арештованого майна та матеріальних цінностей. Оцінка ефективності моделі буде надана через рік, після чого будуть запропоновані нові актуальні індикатори для визначення пріоритетів”, - резюмували у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-