Зеленський розповів президенту Ізраїлю про будівництво меморіалу

Зеленський розповів президенту Ізраїлю про будівництво меморіалу "Бабин Яр"

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський висловив солідарність з народом Ізраїлю у вшануванні пам’яті жертв Голокосту та зазначив, що цього року в Україні розпочинається будівництво Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр".

Про це він розповів під час зустрічі з Президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном, повідомляє пресслужба глави Української держави.

"Трагедія Бабиного Яру відома в усьому світі. У 2020 році в Україні планується почати розбудову Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр". Він має включати Український музей Голокосту та Меморіальний музей пам’яті жертв Бабиного Яру", – зауважив Зеленський.

Водночас Президент запевнив, що він особисто та уряд приділятимуть цьому питанню належну увагу.

"Солідарні з народом Ізраїлю у вшануванні пам’яті жертв Голокосту", – підкреслив Зеленський.

Глава Української держави нагадав, що в цій жахливій трагедії часів нацистського терору в Україні було знищено понад мільйон євреїв і більш як чотири мільйони українців та представників інших національностей.

Читайте також: Зеленський поділився з Нетаньягу історією своєї родини часів Голокосту

Як повідомлялося, 23-24 січня Президент України Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом в Ізраїлі, де проходять пам’ятні заходи у межах Світового форуму Голокосту, присвяченого 75-й річниці звільнення концтабору Аушвіц.

У четвер зранку Президент заявив, що українська делегація поступилася своїми місцями на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту людям, які пережили цю трагедію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-