Експерти виявили зниження рівня законності й демократії в Україні

Експерти виявили зниження рівня законності й демократії в Україні

Опитування
Укрінформ
Покращення економічної ситуації в Україні супроводжується незначним скороченням корупції - і водночас зниженням рівня дотримання законності.

Про це розповів на пресконференції в Укрінформі Андрій Сухарина, політичний аналітик Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва, презентуючи дані експертного опитування, проведеного цією установою.

“Експерти оцінили індикатори розвитку країни за 10-бальною шкалою. І якщо економічна ситуація в Україні в принципі покращується (4,6 проти 4,4 у 2018 році), то стан свободи слова трохи погіршився (6,1 проти 6,8 у 2018-му). Рівень корупції є високим, він незначно знизився у порівнянні з 2018-м (7,3, був 7,8). Але також знизився рівень дотримання законності (3,3, був 3,6), що не є добрим”, - зазначив Сухарина.

Читайте також: Нинішню владу вважають кращою за попередню 43% українців

За його словами, спостерігається зниження оцінок у таких позиціях, як рівень демократії (5,6 проти 6,3), рівень свободи слова (6,1 проти 6,8) і рівень прогнозованості розвитку держави (3,9, був 5,0).

"Це тому, що вся влада сконцентрована в руках однієї партії, що в українських умовах не сприймається демократично. І відповідно ніхто не знає, що ця партія до кінця буде робити”, - зауважив аналітик.

Читайте також: Зеленського назвали політиком року 46% українців — "Демініціативи"

Фонд “Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва 17-24 грудня провів опитування “2019 рік в оцінках експертів”. Його мета - з’ясувати думки та оцінки фахівців щодо основних підсумків 2019 року для України та прогнозів на наступний рік. Загалом було опитано 58 експертів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-