Генсек ООН вітає результати зустрічі

Генсек ООН вітає результати зустрічі "нормандської четвірки"

Укрінформ
Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш вітає результати зустрічі лідерів Франції, Німеччини, Росії та України, що відбулася 9 грудня в Парижі.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, про це у вівторок заявив речник Генсека ООН Стефан Дюжаррік.

«Він ще раз підтверджує, що ООН підтримує провідну роль країн-членів у нормандському форматі, Тристоронній контактній групі під егідою ОБСЄ та спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ в Украйні в рамках Мінських домовленостей», - сказав речник.

Читайте також: Посольство США вітає Україну з успішним "нормандським самітом"

Генеральний Секретар ООН закликає всі зацікавлені сторони «подвоїти зусилля щодо розвитку досягнутого прогресу для вирішення конфлікту». Гуттереш «ще раз заявляє про свою повну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів».

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня у Парижі відбулася зустріч лідерів країн "нормандського формату". Участь у зустрічі взяли Володимир Зеленський, Володимир Путін, Еммануель Макрон та Ангела Меркель.

Читайте також: “Нормандські” лідери зрозуміли, що маніпулювати Зеленським не вийде — американський експерт

Саміт "нормандської четвірки" відбувся вперше за три роки та водночас став першим за участю глави української держави Володимира Зеленського.

Перед самітом Зеленський провів двосторонні переговори з лідерами Франції та ФРН, а в перерві — з президентом РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-