Джуліані оприлюднив листи Волкера, які стосуються України

Джуліані оприлюднив листи Волкера, які стосуються України

Укрінформ
Адвокат президента США Рудольф Джуліані на каналі Fox News показав, як він стверджує, частину свого листування зі спецпредставником Держдепу з питань України Куртом Волкером.

Про це повідомляє Голос Америки.

«З листування стає відомо, що Волкер обговорював з особистим адвокатом Трампа українську тему і допомагав зв’язатися з людьми в адміністрації Зеленського», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в одному з дописів Волкер начебто запропонував Джуліані проконсультувати його стосовно Зеленського, а також динаміки українсько-російських відносин. Адвокат Трампа наполягає, що він діяв від імені Держдепартаменту.

А в повідомленні від 19 липня Волкер пише: «Пане мере, приємно було поснідати сьогодні вранці. Як ми обговорили, зв’язую Вас із Андрієм Єрмаком, який дуже близький до Президента Зеленського…»

Читайте також: Джуліані відмовився свідчити у Конгресі без консультацій з Трампом

Джуліані додав, що держсекретар Помпео знав про його спілкування з Волкером. А також відкинув припущення, ніби саме Волкер може бути автором скарги, поданої в рамках програми захисту для викривачів корупції.

Як повідомляв Укрінформ,  28 вересня спецпредставник США Курт Волкер, який є послідовним прихильником продовження підтримки України з боку Вашингтона та активним учасником переговорів з представниками країн "Нормандської четвірки", подав у відставку.

Це сталося через день після оприлюднення звіту викривача, де йшлося про приховування Білим домом змісту розмови між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-