Україна готує нові списки і чекає наступного етапу обміну

Україна готує нові списки і чекає наступного етапу обміну

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський повідомив, що наразі готуються списки полонених і очікується наступний етап обміну.

Про це він заявив під час виступу на 16-ій щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), повідомляє кореспондент Укрінформ.

“2 вересня у нас була зустріч у “нормандському форматі” представників чотирьох країн, обговорювався весь порядок дій щодо припинення війни, повернення полонених. Зараз ми говоримо про інший етап, після наших політв'язнів, наших хлопців, після моряків. Зараз ми готуємо інші списки і чекаємо на наступний етап обміну, про це ми теж будемо домовлятися і в Мінську і Нормандському процесі”, - сказав Зеленський.

За його словами, що стосується розведення військ — це дуже чутлива тема.

Читайте також: "Вас послали на забій": командир Гриценко розповів про психологічний тиск на моряків

“Ми розвели війська в Станиці Луганській, там немає стрільби, там ми почали будувати міст. Це з гуманітарної точки зору дуже правильно. Наступний етап, згідно з Мінськими домовленостями, у нас розведення в Петрівське і Золоте. Я думаю, що ми прийдемо до рішення цього питання у найближчі тижні”, - сказав Зеленський.

Також він повідомив, що до кінця вересня очікується зустріч у "нормандському форматі" лідерів чотирьох країн.

“Звертаємося до наших західних партнерів, і до кінця вересня чекаємо на цю зустріч. Я думаю, що вона обов'язково відбудеться, тягнути немає куди, тому що щодня гинуть наші хлопці”, - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, у Мистецькому арсеналі в Києві 12 вересня розпочала роботу 16-а Щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) «Щастя зараз. Нові підходи для світу в кризі».

Фото: YES © 2019. Фотографи: Сергій Іллін, Олександр Індичий та Олександр Пілюгін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-