Маас: Обмін полоненими надає рух в імплементацію Мінських угод

Маас: Обмін полоненими надає рух в імплементацію Мінських угод

Укрінформ
Обмін полоненими між Україною і Росією є створює гарну основу для просування мінського процесу та роботи в нормандському форматі.

Про це заявив глава МЗС ФРН Гайко Маас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Обмін полоненими між Україною та Росією надає рух у імплементацію Мінських угод. Ми в нормандському форматі - разом з Францією - дуже віддані крокам у зміцненні довіри, тому ми вітаємо той факт, що зараз такий крок зроблений», - заявив міністр.

Він назвав цей крок також гарним сигналом того, що рішення Міжнародного трибуналу з морського права виконано та що 24 українські моряки змогли повернутися до своїх сімей та родичів через понад дев'ять довгих місяці ув’язнення.

Читайте також: Вимога Москви про обмін Цемаха підтверджує причетність до катастрофи MH17 — Баканов

Звільнення українського режисера та лауреата премії Сахарова Олега Сенцова в Берліні також зустріли «з великим полегшенням».

«Цей крок незабаром після початку роботи нового, вільно обраного українського парламенту та нового українського уряду створює гарну основу для подальшого прогресу в нормандському форматі», - заявив Маас.

Він запевнив, що Німеччина хоче допомогти забезпечити швидке вжиття подальших заходів, щоб люди на сході Україні могли нарешті знову жити в мирі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-