Бабак пояснила, навіщо потрібно було змінювати назву Мінрегіону

Бабак пояснила, навіщо потрібно було змінювати назву Мінрегіону

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ було перейменовано на Міністерство розвитку громад і територій у зв’язку зі зміщенням фокусу діяльності відомства на розвиток людей та забезпечення їх комфорту.

Про це заявила міністр розвитку громад і територій Альона Бабак в ефірі ток-шоу “Свобода слова”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для нас важливо було в ході цього перейменування (з Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ на Міністерство розвитку громад і територій - авт.) змістити акцент на людський розвиток”, - зауважила Бабак.

Вона наголосила, що оновлене міністерство зосередиться на забезпеченні доступу громадян до всіх соціальних та комунальних послуг.

Читайте також: Найголовнішим завданням Мінрегіону є вчасний старт опалювального сезону — Бабак

За словами Бабак, Міністерство інфраструктури України, Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство освіти України та Міністерство розвитку громад і територій розроблять спільний “соціальний стандарт”, відповідно до якого в кожній громаді буде забезпечуватися доступ всіх жителів до соціальної, медичної та транспортної інфраструктури

“Ми розуміємо що сьогодні людей не цікавить просто господарство, людей не цікавить будівництво і навіть регіональний розвиток. Людей цікавить якість власного життя, а це і є розвиток громад. Для людини важливо, щоб, проживаючи у своїй громаді, вона знала, скільки часу потрібно її дитині, аби дістатись до школи, або скільки потрібно щоб приїхала швидка допомога”, - наголосила міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-