У

У "Голосі" вважають помилкою об'єднання Мінветеранів та МінТОТ

Укрінформ
Партія «Голос» закликає уряд та більшість у парламенті переглянути рішення щодо об'єднання міністерств з питань ветеранів та з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Таку думку народного депутата фракції «Голос» Лесі Василенко, цитує пресслужба партії.

Зокрема, Василенко вважає, що рішення, “ухвалене під час поспішного і непрозорого формування Кабінету міністрів”, уповільнить роботу над вирішенням проблем ветеранської спільноти.

«Минулого року ветеранські спільноти, активісти та експерти доклали величезних зусиль для створення міністерства ветеранів. Ми зробили це, щоб проблеми людей, які захищали країну від російської агресії, були у фокусі роботи урядовців. Ми здолали спротив тодішніх політиків і чиновників і мали сподівання, що міністерство ветеранів запрацює на повну з наступного року, зможе повноцінно допомагати ветеранській спільноті. Рішення про об'єднання міністерств відкидає нас на кілька років назад — адже тепер працівники двох новостворених інституцій займатимуться адміністративними питаннями, а не проблемами ветеранів, переселенців, та громадян які залишились на окупованих Росією територіях», — заявила депутат.

Також вона додала, що першими викликами і для новообраного міністра Оксани Коляди, і для персоналу міністерств стануть адміністративні та бюджетні питання міністерств та їх працівників, а не ветеранів. На думку Василенко, в цих умовах повноцінну роботу над вирішенням проблем ветеранів міністерство розпочне не раніше середини наступного року.

Читайте також: "ЄС" пропонує завтра проголосувати за створення спецкомісії у справах ветеранів

Як повідомлялося, 2 вересня міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда після наради у Президента заявила, що не виключає переформатування очолюваного нею відомства.

Раніше проти об’єднання міністерств у справах питань ветеранів та з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України категорично заперечували представники партії “Євросолідарність”.

23 серпня Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на ІІ міжнародному ветеранському волонтерському форумі, дав публічну обіцянку, що Міністерство у справах ветеранів не ліквідовуватимуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-