Богатирьова заявляє, що лікувалася за кордоном і підозру отримала лише сьогодні

Богатирьова заявляє, що лікувалася за кордоном і підозру отримала лише сьогодні

Фото
Укрінформ
Колишній міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова стверджує, що останнім часом лікувалася за межами України, а повідомлення про підозру у вчиненні злочину отримала лише сьогодні.

Про це вона заявила у середу у Печерському райсуді Києва на засіданні щодо обрання їй запобіжного заходу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Лише сьогодні я отримала так звану підозру, яку намагаються розповсюдити як вручену мені починаючи з 2014 року. Я не знаю, про що йде мова. Є відповідна процедура, і я вважаю, що це є порушення моїх прав», - сказала Богатирьова.

За словами ексміністра, вона виїхала за межі України за багато місяців до нібито вручення їй повідомлення про підозру, і немає підстав стверджувати, що вона перешкоджала слідству.

Богатирьовій обирають запобіжний захід/ Фото: Геннадій Мінченко

«Коли прочитала копію підозри, то мене збентежило, що я останні роки перебувала в Криму. Я жодного разу за цей період не була на території Автономної Республіки Крим. Але, якщо сторона прокуратури була зацікавлена мене шукати, бо Крим - це українська територія, то мене там можна було розшукати. Очевидно, немає таких випадків, щоб це довести», - сказала вона.

Богатирьова запевняє, що повернулася в Україну після завершення операційно-реабілітаційного періоду. А до цього вона не могла самостійно постати перед судом. Також вона висловила здивування з приводу того, що прокуратура не вдалася до її заочного засудження. Наприкінці своєї промови вона попросила суд не задовольняти клопотання прокуратури про її арешт.

Читайте також: Адвокат стверджує, що прокуратура знала про повернення Богатирьової

Підтримати Богатирьову у суд прийшли ексміністр юстиції Олена Лукаш і колишній народний депутат Олена Бондаренко. Наразі суддя пішла у нарадчу кімнату.

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я часів Віктора Януковича Раїса Богатирьова 27 серпня повернулася в Україну і була затримана в аеропорту "Київ" (Жуляни).

Раніше рішенням Голосіївського суду Києва від 14 серпня прокуратуру Києва зобов’язано закрити кримінальне провадження проти Богатирьової, оскільки, за висновками суду, у справі закінчився строк досудового розслідування і подальші слідчі дії неможливі.

У свою чергу у прокуратурі повідомили, що готуються оскаржити це рішення суду.

У столичній прокуратурі пояснили, що орган досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо експосадовця МОЗ, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУ, розташований на території Дніпровського району Києва. У цьому зв'язку Голосіївський районний суд м. Києва не є уповноваженим судом для прийняття такого рішення.

Раїса Богатирьова з лютого по грудень 2012 року була віцепрем’єр-міністром України – міністром охорони здоров’я, з грудня 2012 по лютий 2014 року - міністром охорони здоров’я України.

У жовтні 2014 року вона оголошена у розшук Генеральною прокуратурою України, а 12 січня 2015 року - у міжнародний розшук. На цей час її місцезнаходження було невідоме.

Богатирьову звинувачують у розтраті державних коштів в особливо великих розмірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-