За ініціативи МінТОТ уряд розробив і ухвалив уже 14 санкційних пакетів

За ініціативи МінТОТ уряд розробив і ухвалив уже 14 санкційних пакетів

Укрінформ
З моменту створення Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб за ініціативи відомства уряд розробив та прийняв 14 санкційних пакетів - як до фізичних, так і юридичних осіб.

Про це під час звіту "Три роки роботи МінТОТ: успіхи та досягнення" зазначила заступник міністра Вікторія Вороніна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання санкцій було дуже активно пропрацьовано нашим міністерством протягом трьох років. Ми розробили та прийняли 14 санкційних пакетів, і санкції було застосовано до 70 фізичних осіб та 152 юридичних осіб", - заявила Вороніна.

Вона зазначила, що згадані санкції стосувались, зокрема, будівництва "Керченського мосту", постачання матеріалів, обладнання, послуг заводам оборонно-промислового комплексу РФ, організації залізничних та пасажирських перевезень через порти "Темрюк", "Кавказ" та через Керченську поромну переправу. Також стосувались санкції і причетних до археологічних розкопок і вивезення археологічної спадщини України з окупованого Криму, знищення та руйнування об'єктів культурної спадщини, роботи заводу "Титанові інвестиції", будівництва магістрального газопроводу "Краснодарський край - Крим", виборів президента РФ та виборів до Державної думи РФ.

Читайте також: Тука виступає проти ліквідації МінТОТ

"Всі ці санкції були схвалені Кабінетом міністрів України і передані на РНБО, все було розглянуто, проголосовано і в результаті вони вже діють для тих осіб, які підпали під санкційні режими", - сказала Вороніна.

Вона також зауважила, що до Кабміну міністерство наразі передало пакет санкцій щодо захоплення об'єктів телевізійної та радіоінфраструктури у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-