Глави МЗС чотирьох країн їдуть у Маріуполь оцінити обстановку

Глави МЗС чотирьох країн їдуть у Маріуполь оцінити обстановку

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн Балтії, Польщі та України 15 січня здійснять спільний візит у Маріуполь, де ознайомляться з безпековою ситуацією на Донбасі та наслідками російської агресії у Керченській протоці.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"15 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін разом зі своїми колегами з Литви Лінасом Лінкявічюсом, Латвії Едгарсом Рінкевичсом, Естонії Свеном Міксером та Польщі Яцеком Чапутовичем здійснять робочу поїздку до Маріуполя з метою ознайомлення з актуальною соціальною та економічною ситуацією, ускладненою російською агресією, зокрема створенням перешкод свободі мореплавства через Керченську протоку до портів Бердянська та Маріуполя. Міністри також ознайомляться зі складною безпековою ситуацією, спричиненою російською агресією на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

У МЗС нагадали, що цей візит є відповіддю на заклик Клімкіна до керівників зовнішньополітичних відомств країн-членів ЄС відреагувати на акт агресії Росії проти України в Керченській протоці 25 листопада 2018 року.

Читайте також: Делегація українських дітей презентувала у Латвії "Книгу добра"

"Україна працює зі своїми міжнародними партнерами з тим, щоб реалізувати низку соціальних та інфраструктурних проектів та підтримати мешканців українського Приазов’я", - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Під час поїздки передбачається спілкування міністрів закордонних справ зі ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-