БПП голосуватиме за мораторій на продаж землі

БПП голосуватиме за мораторій на продаж землі

Укрінформ
Фракція “Блок Петра Порошенка" буде підтримувати продовження мораторію на продаж землі, але для того, щоб уряд встиг підготувати законодавство для запуску земельного ринку.

Про це заявив заступник голови фракції “Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко в кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми вважаємо, що треба знайти якусь золоту середину, яка б могла дозволити продовжити мораторій на короткий термін, якщо його дійсно треба продовжити. Але тільки для того, щоб підготувати відповідне законодавство, запустити ринок землі в Україні. Треба визнати, що вже не один рік ми говоримо те саме: що треба підготувати відповідну документацію, законодавчу базу, щоб запустити ринок землі, але на кінець року уряд не вносить такі пропозиції. Тому ми, очевидно, будемо голосувати за той закон, який дозволить продовження мораторію не більше ніж на один рік або до моменту голосування за відповідне законодавство про запуск ринку землі”, - наголосив Березенко.

Він підкреслив, що навіть якщо Рада не продовжить мораторій, ринок землі все одно не запрацює, оскільки немає жодного нормативно-правового акту, який би його запустив.

“І це питання широкої дискусії, тому що земля це, безумовно, цінність кожного громадянина”, - додав Березенко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада включила до порядку денного сесії питання щодо розгляду законопроектів про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Воно включає в себе основний законопроект № 9355 "Про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження земель сільськогосподарського призначення" та 14 альтернативних йому проектів.

Читайте також: Мораторій на продаж землі: Рада розгляне 15 законопроектів

Напередодні під час Погоджувальної ради Голова ВР Андрій Парубій висловив сподівання, що парламентарії зможуть розглянути це питання одним блоком у четвер, 20 грудня.

Як відомо, заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення була запроваджена ще у 2001 році. З 2002 року мораторій почав діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово його продовжував.

У грудні 2017 року Верховна Рада подовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-