Порошенко: Раніше судді роками чекали виклику на

Порошенко: Раніше судді роками чекали виклику на "кавьор"

Укрінформ
Верховний суд повинен стати прикладом змін роботи судової влади для інших новостворених судів — апеляційних, окружних, Вищого антикорупційного суду та Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на конференції "Роль Верховного суду в забезпеченні прав і свобод людини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Верховний суд має стати прикладом для інших судів — і новостворених апеляційних, і окружних, які будуть створені, і Вищого антикорупційного суду, і Вищого суду з питань інтелектуальної власності, конкурси до яких наразі проводяться Вищою кваліфікаційною комісією суддів", - підкреслив Порошенко, додавши, що найближчим часом очікує "конкретних практичних результатів" від ВККСУ.

Президент також запевнив, що ті кроки, які були зроблені два роки тому з ухваленням змін до Конституції щодо судової реформи із деполітизації, посилення незалежності судової гілки влади вже "дають перші результати".

"Зараз уже дуже швидко забули, як судді роками чекали затвердження у Верховній Раді, виклику на "кавьор", звіту по конкретним справам. І політизація тоді здавалася можливою. Зараз ми маємо абсолютно іншу модель. Ефективне поєднання досвіду адвокатів, вчених, суддів теж іде зараз на користь реформі", - підкреслив глава держави.

Крім того, від зауважив, що "неабияке значення" для незалежності суду має і належне фінансування судової системи, наголосивши, що це є пріоритетом державної влади.

Читайте також: Громадська рада міжнародних експертів вивчить досьє 153 кандидатів у судді ВАС

"Сьогодні ці статті бюджету залишаються захищеними. В умовах війни, в умовах пріоритету оборони держави, підвищення рівня захисту людей судова влада залишається пріоритетом", - переконує Порошенко.

Як повідомлялося, 15 грудня 2017 року розпочав роботу новий Верховний суд України, створений в рамках судової реформи на заміну ВСУ та трьом вищим судам. Головою нового ВС шляхом таємного голосування було обрано Валентину Данішевську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-