Порошенко: Росія відкрито вчинила акт агресії проти України. На цьому - крапка

Порошенко: Росія відкрито вчинила акт агресії проти України. На цьому - крапка

Укрінформ
Україна і НАТО мають чітке бачення того, що саме відбулося в районі Керченської протоки, та розцінюють ці події як акт російської агресії.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у четвер у Брюсселі на прес-конференції за підсумками зустрічі з Генеральним Секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, повідомляє Укрінформ.

«Загострення ситуації з безпеки в Чорному морі було в центрі нашого обговорення. Ми маємо абсолютно ясне бачення того, що відбувається. Росія відкрито вчинила грубий акт агресії проти України у міжнародних водах Чорного моря. На цьому – крапка», - наголосив Порошенко.

Він подякував партнерам по НАТО за послідовну та швидку допомогу Україні і нагадав, що під час кризи за кілька годин після телефонної розмови Президента України з Генеральним секретарем НАТО відбувся негайний діалог, включаючи зустріч Комісії Україна-НАТО на рівні послів. Цей крок дозволив сторонам скоординувати дії у відповідь на агресію, яку Російська Федерація вчинила проти українських кораблів.

Читайте також: Порошенко передав Туску й Столтенбергу списки росіян, причетних до захоплення моряків

Як відомо, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські кораблі - буксир “Яни Капу” і катери “Бердянськ” і “Нікополь”, - що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також 24 моряків.

Після "суду" на території окупованого Росією Криму всіх полонених моряків заарештували та вивезли до Москви. Наразі вони перебувають у СІЗО, зокрема й троє поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-