Денісова хоче, аби на переговори з Москальковою приїхала єврокомісар

Денісова хоче, аби на переговори з Москальковою приїхала єврокомісар

Політв’язні
Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова планує обговорити з генсеком РЄ Турбйорном Ягландом питання присутності єврокомісара з прав людини Дуні Міятович на її зустрічі з російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

Про це йшлося під час зустрічі Денісової з керівником проектів Офісу Ради Європи в Україні Вікторією Гальпєріною, повідомила омбудсмен у Facebook .

"Вже в жовтні проведу робочу зустріч з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом... Зокрема, під час робочої поїздки до Страсбурга планую обговорити питання присутності комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович під час моєї зустрічі з уповноваженим РФ щодо обговорення питання реалізації домовленостей президентів України та Російської Федерації з відвідання громадян обох країн, які утримуються у місцях несвободи та їхнього подальшого обміну", - зазначила вона.

Крім того, Денісова розповіла Гальпєріній про ситуацію, яка склалася навколо обміну моряками суден «Норд» та «ЯМК-0041». "РФ фактично утримує наших моряків, не видаючи їм паспорти. Водночас моряків судна «Норд» ніхто не затримує і вони вільно можуть залишити нашу країну за своїми українськими паспортами", - зазначила омбудсмен.

За її словами, під час розмови вона порушила питання необхідності поновлення роботи офісу Червоного Хреста на території окупованого Криму, а також нової редакції законопроекту про персональні дані, що вже розробляється спільно з європейськими експертами.

Зі свого боку Гальпєріна запевнила, що передасть усю інформацію до головного Офісу Ради Європи у Страсбурзі.

Читайте також: Денісова вимагає від Москви документи про стан здоров'я політв'язнів

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно "Норд" під прапором Росії. Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Україною порту анексованої Керчі. 30 березня український суд арештував судно "Норд". У всіх 10 членів екіпажу були паспорти громадян Росії, видані в Керчі. Суд їх оштрафував. Члени екіпажу кілька разів намагалися залишити материкову частину України, але з паспортами громадян РФ це на законних підставах зробити неможливо. Утім, трьом із них вдалося залишити територію України.

30 серпня в ДПСУ поінформували, що суд закрив справу щодо моряків судна "Норд" за незаконний перетин кордону України. Капітану ж загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Українське судно «ЯМК-0041» було затримане ФСБ Росії біля берегів Криму на початку травня.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-