Денісова вимагає термінового доступу до Балуха

Денісова вимагає термінового доступу до Балуха

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вимагає терміново надати їй дозвіл відвідати українського політв’язня Володимира Балуха та надати йому кваліфіковану медичну допомогу.

Про це омбудсмен написала у Facebook.

“Вимагаю мого термінового доступу до Володимира Балуха! Звертаюсь до МК Червоного Хреста, відділення якого розташоване в Криму, і закликаю їх відвідати Володимира і надати йому кваліфіковану медичну допомогу!” - зазначила Денісова.

Вона підкреслила, що життя Володимира Балуха під загрозою. Омбудсмен нагадала, що політв'язень голодує вже 96-й день, а у п'ятницю заявив про перехід на сухе голодування.

Читайте також: Звільнити Сенцова і Балуха: МЗС закликає світ вплинути на Кремль

Як відомо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір’ї його будинку.

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-