Петренко розказав, як знизити кількість

Петренко розказав, як знизити кількість "соціальних" позовів до ЄСПЛ

Укрінформ
Міністерство юстиції України найближчими днями презентує низку законодавчих ініціатив для виконання рішень Європейського суду з прав людини у справі "Бурмич та інші проти України". 

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко у вівторок, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша амбітна ціль - буквально найближчими днями ми презентуємо низку законодавчих ініціатив для того, щоб вирішити так звану справу Бурмича. Це 12 тисяч справ, які були об'єднані за одним типом. І тоді я думаю, що Україна буде в позитивному рейтингу країн, у яких є найменша кількість звернень до ЄСПЛ. Залишиться тільки частина справ, пов'язаних з війною і подіями на сході країни та в анексованому Криму. Але це об'єктивна ситуація, і тут ми будемо продовжувати супродовжувати ці справи в ЄСПЛ", - зазначив Петренко. 

Він також повідомив, що нині в рейтингу за кількістю звернень до ЄСПЛ Україна знаходиться поряд з Італією. 

"Ми зараз знаходимося по сусідству з Італією. Тобто це 4, 5, 6 місце. Але проблема залишилася. І залишилася вона нам у спадок від попередньої влади, коли дуже багато соціальних питань, які приймалися на рівні законів, у подальшому просто не забезпечувалися фінансуванням, і держава фактично була змушена потім компенсовувати збитки", - додав міністр юстиції. 

Читайте також: ЄСПЛ визнав мораторій на продаж землі в Україні порушенням прав людини

Як повідомлялося, 12 жовтня 2017 року Велика палата Європейського суду з прав людини прийняла рішення у справі «Бурмич та інші проти України», згідно із яким більше ніж 12 тис. українських скарг до ЄСПЛ було фактично передано від Євросуду одразу під контроль Комітету міністрів Ради Європи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-