Увага ЗМІ важлива для формування нульової толерантності до корупції - Порошенко

Увага ЗМІ важлива для формування нульової толерантності до корупції - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко відзначає важливість публічного висвітлення всіх проявів корупції для формування нетерпимості у громадян та суспільства до таких злочинів.

Про це він заявив під час засідання Національної інвестиційної ради, повідомляє прес-служба глави держави.

"Більшість з вас, шановні учасники, прибула до Києва ще вчора, і вас вже, напевно, встигли полякати корупцією. Перше, що ми зробили кілька років тому – зняли табу з цієї теми. Лише 0,1% до 2014 року в засобах масової інформації було присвячено корупції. Сьогодні про це можна говорити абсолютно відкрито. І громадські організації, громадські активісти, бажано щоб це були відповідальні твердження, можуть у поточних умовах відкрито про це говорити", - сказав Порошенко.

За його словами, нині, "в умовах нічим не обмеженої свободи слова, з усіх телеканалів, радіостанцій та інтернет-ресурсів ллється широкий і нестримний потік емоційно забарвлених повідомлень про гучні викриття, затримання, процеси".

"Звичайно, що ця медійна складова істотно посилює уявлення про масштаби цього негативного явища. І це вже проблема не лише реальних фактів, але й гостроти інтерпретації. До речі, і відомий рейтинг Transparency International – це не рейтинг корупції, а рейтинг саме її сприйняття",  - зазначив Президент.

Читайте також: Порошенко сказав, що чекає Україну попереду

Він підкреслив, що позитивно сприймає цю тенденцію.

"Переконаний, що така гіпертрофована увага з боку ЗМІ важлива для того, щоби формувати нульову толерантність до корупції. Толерантність суспільства, громад і громадян. А світлом – тримати у страху тих, хто намагається у тіні чи в темряві чинити корупційні оборудки", - акцентував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-