РФ стягує до кордону з Україною техніку, замасковану під

РФ стягує до кордону з Україною техніку, замасковану під "миротворчу" - Турчинов

Укрінформ
Росія почала стягувати до кордонів України військові сили, які хоче "перефарбувати" під миротворців ООН.

Про це розповів у суботу журналістам у кулуарах з'їзду політичної партії "Народний фронт" секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З точки зору того, що Росія хоче перефарбуватися з агресора на миротворця, - це дійсно  серйозна небезпека. Більше того, хочу сказати, що в прикордонних регіонах на сьогодні з Росії уже підвезена техніка, пофарбована у відповідні кольори, і відповідні каски тощо. Тому це є небезпека", - сказав Турчинов.

При цьому він вважає, що унеможливити реалізацію задуму  Росії має ухвалення Верховною Радою закону про реінтеграцію Донбасу. 

"Ухвалення цього закону повністю перекреслює можливість Росії фарбуватись у миротворців. Вона є і буде агресором, поки ми не звільнимо Донбас і Крим", - сказав Турчинов.

Читайте також: Турчинов каже, що для розриву дипвідносин із РФ є умова

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада в інтерв’ю одному зі ЗМІ міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів, що Україна, США, Німеччина і Франція вже практично підготували проект резолюції ООН про миротворців. При цьому він відмовився відповідати на запитання про чисельність миротворчої місії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-