Гройсман про справу МН17: Робимо все від нас залежне, щоб встановити справедливість

Гройсман про справу МН17: Робимо все від нас залежне, щоб встановити справедливість

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що обов’язком всього цивілізованого світу є доведення справи щодо покарання причетних до збиття літака "Малайзійських авіаліній" МН17 до судових вироків.

Про це він сказав під час зустрічі з президентом Сенату Австралії Стівеном Перрі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У певний історичний період нас з вами об’єднала спільна трагедія, яка відбулася від рук російських терористів - мова йде про збитий літак МН17. Це величезна трагедія для нас, і ми все робимо залежне спільно з вами, щоб встановити справедливість і всіх винних привести до відповідальності. Це - спільний обов’язок всього цивілізованого демократичного світу довести цю справу до вироків відповідних судів", - сказав Гройсман.

Водночас глава уряду подякував Перрі за підтримку Австралією України у цей непростий час, коли наша держава стала жертвою збройної агресії РФ.

"Наші двосторонні відносини в цей історичний період є дуже близькими, і ваш візит - це чергове свідчення того, що ми маємо поєднати наші можливості й поглибити наші відносини", - підкреслив прем’єр-міністр і висловив сподівання, що співпраця між державами, у тому числі й економічна, надалі буде посилюватися.

Читайте також: Єльченко в РБ ООН: Причетні до катастрофи МН17 обов'язково будуть покарані

Як відомо, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН-17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Міжнародна група з розслідування катастрофи літака дійшла висновку, що лайнер був збитий з підконтрольної проросійським бойовикам території ракетою, випущеною з ЗРК "Бук", раніше доставленого з території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-