У БПП про акцію медиків: “окремі ін'єкції” не допоможуть, потрібна реформа

У БПП про акцію медиків: “окремі ін'єкції” не допоможуть, потрібна реформа

Укрінформ
Заступник голови фракція «Блок Петра Порошенка» Сергій Березенко вважає акцію протесту членів Профспілки медичних працівників результатом маніпуляції з боку окремих політичних сил.

Про це він сказав кореспондентові Укрінформу.

«Мені здається, що людей ввели в оману. Дійсно, вони висувають справедливі вимоги - отримати гідну заробітну плату, але цього окремими ін'єкціями з Державного бюджету не досягти. Треба кардинально проводити реформу. А зараз це більше маніпуляція, в яку, на жаль, заводять лікарів не дуже відповідальні політичні сили», - зазначив Березенко.

Він додав, що більшість вимог протестувальників вже врахована у проекті медичної реформи.

Березенко також висловив сподівання, що більшість фракцій підтримає цей проект у другому читанні.

Читайте також: Уряд запевнив, що погасить борги перед медиками до кінця року - МОЗ

Як повідомлялося, представники Профспілки працівників системи охорони здоров'я за підтримки членських організацій Федерації профспілок України у вівторок проводять у Києві акцію протесту.

Серед вимог активістів - призначення міністра охорони здоров'я, прозоре проведення медичної реформи з урахуванням думки медичної спільноти, підвищення розмірів посадових окладів медичним працівникам, збільшення обсягу медичної субвенції на 2017 рік на 3,9 млрд грн з метою погашення заборгованості з виплати заробітних плат та своєчасної виплати зарплат, встановлення медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров'я надбавки за престижність праці тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-