В Україні не видали жодного дозволу на поставки в КНДР двигунів до ракет - експортний контроль

В Україні не видали жодного дозволу на поставки в КНДР двигунів до ракет - експортний контроль

Укрінформ
За часи незалежності Державна служба експортного контролю України не надавала жодних дозвільних документів на поставки до Північної Кореї комплектуючих до ракет, про які йшла мова у статті американської газети The New York Times (NYT).

Про це заявив в.о. голови Служби Ігор Савула на брифінгу в Укрінформі.

“За період незалежності України Служба не надавала дозвільних документів на поставки вказаних у статті (NYT — ред.) товарів до Кореї”, - зазначив він.

Читайте також: Україна ніколи не виробляла бойових ракет - в.о голови космічного держагентства

Як повідомляв Укрінформ, американська газета The New York Times з посиланням на старшого наукового співробітника Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) Майкла Елемана та секретні оцінки американських спецслужб стверджувала, що успіх Північної Кореї у випробуванні міжконтинентальної балістичної ракети став можливим завдяки закупівлям потужних ракетних двигунів з так званого чорного ринку, ймовірно, від українського заводу "Південмаш", який історично пов'язаний з російською ракетною програмою.

Згодом секретар РНБО Олександр Турчинов спростував це повідомлення, наголосивши, що Україна завжди дотримується всіх взятих на себе міжнародних зобов'язань, тому підприємства українського оборонного та авіакосмічного комплексу не постачали зброю та військові технології до Північної Кореї. 

У державному підприємстві "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" заявили, що не постачали до Росії ні ракети, ні їхні деталі, у тому числі ракетні двигуни, а також не мають жодного зв’язку з ракетними програмами Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-