Порошенко привітав мусульман України з Ураза-байрамом

Порошенко привітав мусульман України з Ураза-байрамом

Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав мусульман України зі святом Ураза-байрам.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

"Шановні співвітчизники! Вітаю вас із Ураза-байрамом - святом, що знаменує закінчення посту у священний місяць Рамадан. Воно символізує відданість сімейним цінностям, чуйність до нужденних та знедолених, милосердя і примирення - ці незмінні чесноти згуртовують людей, зберігають мир та злагоду", - йдеться у повідомленні.

Порошенко побажав мусульманам у цей день міцного здоров’я, гармонії та добробуту. "Нехай благословенний час свята наповнює серця теплом любові, дарує радість і приносить успіх в усіх добрих справах", - наголосив глава держави.

Ураза-байрам або свято розговіння - один з двох головних днів ісламського календаря. Традиція святкування розговіння веде свій початок з часів пророка Мухаммеда, з 624 року.

Протягом 30 днів у священний місяць Рамадан правовірні мусульмани утримувалися від споживання їжі та напоїв у світлий час доби, займалися духовною практикою і читали Коран.

Щоб відсвяткувати Ураза-байрам, правовірні мусульмани рано вранці, за годину після сходу сонця, йдуть до мечеті і читають молитви – здійснюють і намаз. Після молитви жінки та чоловіки вдягають своє святкове вбрання і накривають столи, до яких запрошують родичів, друзів та сусідів.

За традицією ісламу, саме цього дня Аллах послав пророкові Мухаммеду перші вірші Корану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-