Парубій обговорив з головою Палати депутатів Італії інформбезпеку

Парубій обговорив з головою Палати депутатів Італії інформбезпеку

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій обговорив з головою Палати Депутатів Італійської Республіки Лаурою Болдріні реформи в Україні та інформбезпеку світу.

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, зустріч відбулася в рамках робочого  візиту Парубія до Італії.

«Завдання тих, хто створює фейкові новини, - завоювати уми людей, а вже потім приходять танки. Автори фейкових новин користуються тими досягненнями, які створив ЄС – свободою слова та свободою інформації. Потрібно зупиняти ті фейки, які пропагують ненависть» - підкреслив Парубій.

 У свою чергу, Болдріні підкреслила, що фейкові новини присутні на всьому інформаційному просторі, у політичних дебатах, вони можуть нівелювати демократичні завоювання, скомпрометувати європейських політиків. У цьому контексті вона повідомила, що в італійському парламенті створено два комітети – з питань інтернету та проти всіх форм дискримінації і ненависті. 

«Фейкновини» і дезінформація поєднуються, спонукають людей до агресивної поведінки, це впливає на електорат і, у свою чергу, впливає на результати виборів. Зараз ми розпочинаємо розслідування, звідки починаються фейкові новини і хто їх продукує та поширює, бо ми маємо виклик дезінформації», - зазначила вона.

Учасники розмови погодились із тим, що дуже важко заблокувати інформацію, водночас, необхідно інтенсивніше працювати у плані культури – вчити молодь критичному сприйняттю, розрізняти фейки і правду, дати людям необхідний інструмент. Також, на думку спікерів, мають бути не лише закони щодо оффлайн-новин, а й щодо онлайн - не має складатися враження, що онлайн все можливо, що це нічия земля.

Під час зустрічі Парубій також  поінформував італійських парламентаріїв щодо перебігу реформ в Україні, ситуації на Сході країни та наголосив на необхідності посилення міжпарламентської співпраці, яка «стане запорукою боротьби з ключовими викликами».

Крс того, Голова Верховної Ради подякував Італії за важливий внесок у наданні безвізового режиму Україні. 

«Для нас дуже важливі Ваша підтримка щодо територіальної цілісності країни у такий непростий період», - сказав він і подякував за важливий внесок у наданні безвізового режиму Україні, зазначивши, що «це був сигнал, який має ще й велике символічне значення».

Своєю чергою, Лаура Болдріні також зазначила, що надання безвізового режиму Україні було дуже важливим сигналом.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав Меморандум про взаєморозуміння між Верховною Радою та Палатою Депутатів Республіки Італія. Такий Меморандум Італія має з 14 парламентами світу, і підписання документу свідчить про високу оцінку Палатою Депутатів міжпарламентських зв’язків з Верховною Радою України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-